Γιώργος Κορώσης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τίτλος Εισήγησης

Ελπίδα, αισιοδοξία και θάρρος στη λήψη απόφασης

 

Περίληψη εισήγησης

Σημαντικό παράγοντα στη λήψη επαγγελματικής απόφασης διαδραματίζουν τα συναισθήματα. Τα αρνητικά συναισθήματα όπως το άγχος, η απελπισία, η ενοχή αποτελούν ανασταλτικούς μηχανισμούς στη λήψη επαγγελματικής απόφασης. Αντίθετα τα θετικά συναισθήματα εφοδιάζουν τα άτομα με τους κατάλληλους ψυχοκοινωνικούς πόρους που βοηθούν στην εξέλιξη της σκέψης και στη λήψη επαγγελματικής απόφασης. Σημαντικοί θετικοί ψυχοκοινωνικοί πόροι είναι η αισιοδοξία, η ελπίδα και το θάρρος. Στόχος της εισήγησης είναι να αναδείξει τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων ψυχοκοινωνικών δυνάμεων και πώς επηρεάζουν τη λήψη επαγγελματικής απόφασης. Θα πραγματοποιηθεί ανάλυση για κάθε έναν, μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, και θα δοθούν  παραδείγματα για το πώς μπορούν τα άτομα να γίνουν ελπιδοφόρα, αισιόδοξα και θαρραλέα.  

 

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Γιώργος Κορώσης είμαι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). 

     Από το 2007 έως σήμερα διδάσκω φιλολογικά μαθήματα σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. 

     Από 2014 ασχολούμαι με τον επαγγελματικό προσανατολισμό συμμετέχοντας , ως εισηγητής, σε αντίστοιχα σεμινάρια ενώ υπήρξα συνιδρυτής στην εταιρεία σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού Επαγγελματική Πυξίδα. Από το 2019 ακολουθώ αυτόνομη πορεία δημιουργώντας κανάλι στο youtube (Career Consultant Coach – George Korosis) και την επαγγελματική σελίδα στο Facebook 3 Α ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. 

 

Επιπλέον δεξιότητες: 

  1. Διοίκηση ανθρώπινων πόρων 
  2. Συναισθηματική νοημοσύνη σε περιόδους κρίσης 
  3. Ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων σε εργασία και εκπαίδευση 
  4. Εκπαίδευση ενηλίκων