Μίλτος Τσιάκαλος

PhD, Life Coach

Τίτλος Εισήγησης

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΝΟΙΧΤΟΣ – ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

 

Περίληψη εισήγησης

Ο τρόπος σκέψης (mindset) παίζει καθοριστικό ρόλο στην στάση του ατόμου σε σχέση με τη ζωή του, με την ικανότητα να μαθαίνει όπως και με την ικανότητα να πετυχαίνει τους στόχους του ή να αντιμετωπίζει τις πιθανές δυσκολίες.

Η εισήγηση παρουσιάζει τα κεντρικά σημεία της θεωρίας της Ψυχολόγου Carol Dweck σχετικά με τον ανοιχτό και οριοθετημένο τρόπο σκέψης. (Fixed Growth Mindset) και δινει σχετικά παραδείγματα που δείχνουν την οπτική των ατόμων που έχουν τον αντίστοιχο τρόπο σκέψης. Στην παρουσίαση αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε τρόπου σκέψης και στο τέλος επιχειρείται μία συζήτηση σχετικά με το πόσο είναι εφικτό να αλλάξει ο τρόπος σκέψης του ατόμου καθώς και τον προτεινόμενο τρόπο.

 

Βιογραφικό

Είμαι ο Μίλτος Τσιάκαλος.

Ασχολούμαι με το coaching από το 2014 έχοντας ολοκληρώσει το μονοετές πρόγραμμα ‘Diploma in Personal & Executive Coaching’ (αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από την Association for Coaching και τον EMCC) 

Έχω αποκτήσει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχω ολοκληρώσει την Διδακτορική μου Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχω εξειδικευτεί στο χώρο των επιχειρήσεων μέσω του μονοετούς προγράμματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Ε.Ι.Α.Σ και του Mini MBA (Ε.Ι.Α.Σ-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Συνεργάτης/εισηγητής στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στα τμήματα Αθηνών, Αμαρουσίου, Συγγρού-ΦΙΞ, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων και Θεσσαλονίκης.

Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο Κουκάκι και ασχολούμαι με ατομικές συνεδρίες αλλά και με ομαδικά εργαστήρια (Online και δια ζώσης) . Ειδικεύομαι σε θέματα προσωπικών σχέσεων.