Ζουλινάκη Στέλλα

Life Coach & Mentor

Τίτλος Εισήγησης

«Ας γινούμε οι πρόγονοι που θα κάνουν υπερήφανους τους απόγονους μας»

Περίληψη εισήγησης

Αξιοποιώντας το τίτλο και τις θεματικές του συνεδρίου και με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων ως σύγχρονη Ελλάδα η ομιλία θα διαπραγματευτεί την συμβολή των αξίων στην ζωή του κάθε ατόμου προσωπικά αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Αγγίζοντας πολύτιμα εφόδια από τους δικούς μας προγόνους αρχαίους Έλληνες και Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που αντιμετώπισαν τότε κρίσιμες προκλήσεις όπως η δημοκρατία, η ελευθερία λόγου και η εδαφική ελευθερία, θα μιλήσουμε για τις αξίες και τα πρόσφατα αποτελέσματα για τις πανανθρώπινες αξίες.

Θα αναφερθούν ποιες δεξιότητες  πλέον και εμείς  καλούμαστε να αναπτύξουμε  και ως άνθρωποι αλλά και ως Coaches για να αντιμετωπίσουμε  νέες προκλήσεις ( όπως η κλιματική κρίση-η έκρηξη βίας ) που αν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα και έγκαιρα θα μας φέρουν υπόλογους μελλοντικά στις νέες γενιές!

Οραματιζόμαστε υπερήφανους απόγονους όπως είμαστε εμείς για τους δικούς μας χιλιάδες χρόνια τώρα.

Θα ολοκληρώσουμε ελπιδοφόρα μοιράζοντας ιδέες για ανάπτυξη μια νέας κουλτούρας προσφοράς και εθελοντισμού όχι μονάχα με την έννοια της ενίσχυσης ευπαθών ομάδων άλλα και την συμβολή όλων μας στο advocacy & lobbying δηλαδή στην υποστήριξη δικαιωμάτων και υπεράσπιση συμφερόντων.  (με ένα πιο ενεργό ρόλο ως Coaches & Mentors).

Θα αναφερθεί προσωπικό βιωματικό παράδειγμα.

Βιογραφικό

Απόφοιτη Πάντειου Πανεπιστήμιου τμήμα Πολιτικής Επιστήμης  και Διεθνών Σπουδών  με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλώνω υπέρμαχος της καινοτομίας, της γνώσης και της εξέλιξης.

Έχω εξειδικευτεί  στην Συμβουλευτική και το Life Coaching από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο  Executive Coaching και Management από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο Life Coaching και Ψυχολογία της Επιχειρηματικότητας.

Είμαι κάτοχος του “Advanced Diploma in General  & Specific Coaching Skills” της International Academy for Coach Certification, Coaching Evolution.

  • Το 1997 ξεκίνησα την καριέρα μου ως σύμβουλος ασφαλειών και επενδυτικών προϊόντων, ενώ στην πορεία εξελίχθηκα ως σύμβουλος, εκπαιδεύτρια και manager πωλήσεων  σε  μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.
  • To 2014 ίδρυσα την Feel Safe Insurance ως ασφαλιστικός πράκτορας και συντονιστής (manager) ασφαλιστικών πρακτόρων με Ελληνικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις.
  • Το 2018  δημιούργησα την “Feel Coaching” με υπηρεσίες  life  & business coaching.
  • Το  2020  εκπαιδεύτηκα ως Life Coach  στην Διαχείριση Κόκκινων Καταστάσεων από την Ακαδημία Coaching Evolution και στην Θετική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Το  2021 πιστοποιήθηκα ως Life Coach & Mentor επίπεδο Senior Practitioner από τον διεθνή φορέα EMCC, European Mentoring and Coaching Council.

Παράλληλα συμμετέχω ως εθελόντρια στην Ομάδα Κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης Hopeaholics, στην Γέφυρα Ζωής Αμεα, στην Μentoria κ.α.

Είμαι  Γενική Γραμματέας  του Δ.Σ.  της Europa Donna Hellas Μ.Κ.Ο., αποτελεί το ελληνικό FORUM της EUROPA DONNA (THE EUROPEAN BREAST CANCER COALITION ), της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ που αριθμεί 47 χώρες κράτη – μέλη. Εκπροσώπησα  ως εθελόντρια την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Training Course της EUROPA DONNA στο Μιλάνο τον 2018 και εκπαιδεύτηκα στις επικοινωνιακές δεξιότητες για “ADVOCACY & LOBBYING”, για υπεράσπιση δικαιωμάτων και διεκδίκηση συμφερόντων των γυναικών