Διβάρη Μαρία

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Life Coach

Συμπόσιο «Η επιτυχία θέλει…χαρακτήρα»

Οργανωτής/Πρόεδρος: Αικατερίνη Αργυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Τίτλος εργασίας 

Αισιοδοξία και Θετικά συναισθήματα, θέμα απόφασης να τα βιώσουμε

Περίληψη

Αισιοδοξία, ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που αναμφίβολα συμβάλλει στην ευεξία και τη γενικότερα θετική διάθεση του ατόμου. Οι ευτυχισμένοι αλλά κι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες κάθε κλάδου διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο θετικής προσέγγισης. Όλα τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας πραγματοποιούνται  από κάποιους που κάνουν το αδύνατο δυνατό μέσα από μονοπάτια θετικότητας. Τα νεότερα δεδομένα από τον κλάδο της νευροεπιστήμης δείχνουν ότι το επίπεδο αισιοδοξίας δεν καθορίζεται μόνο από τα γονίδια, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε ηλικία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί με το πρώτο βήμα για να νιώσουμε πιο καλά. Τι λέτε;

Βιογραφικό

Η Μαρία Διβάρη είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού), κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του Ε.Κ.Π.Α. και Life Coach, πιστοποιημένη από τον E.M.C.C. (European Mentoring & Coaching Council).

Η αγάπη της για τον άνθρωπο και τη μάθηση την οδήγησαν σε ανθρωπιστικές σπουδές με αντικείμενο τη διδασκαλία. Αφού ασχολήθηκε επαγγελματικά ως καθηγήτρια αγγλικών και ελληνικών ως ξένης γλώσσας, αντιλήφθηκε ότι μπορεί να εξελιχθεί η ίδια και στη συνέχεια να προσφέρει την υποστήριξή της σε όποιον την χρειάζεται μέσα από το πεδίο της συμβουλευτικής και του coaching. Από το 2014 που ξεκίνησε σχετικές σπουδές, το εύρος της αντίληψής της και οι προοπτικές της ζωής της διευρύνθηκαν κατά πολύ. Πλέον, αυτό που την κάνει να ξυπνάει κάθε πρωί με χαρά είναι το όραμα για τη συμβολή της στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου μέσα από συνειδητές στάσεις και συμπεριφορές που συνάδουν με τις αξίες του.

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην  Περιφέρεια Αττικής.