Νέλλυ Μπέλκη

Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Συμπόσιο «Η επιτυχία θέλει…χαρακτήρα»

Οργανωτής/Πρόεδρος: Αικατερίνη Αργυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Τίτλος εργασίας 

Αυθεντικότητα: Πώς θα την αναδείξουμε μέσω του «Personal Branding»

Περίληψη

Το «personal branding» είναι η διαδικασία ανάδειξης της μοναδικότητάς μας, η προβολή της «προστιθέμενης αξίας» που μπορούμε να προσφέρουμε σ’ έναν επαγγελματικό χώρο, ο λόγος που κάποιος θα μας επιλέξει και θα μας πληρώσει αδρά, όντας χαρούμενος που μας έχει στην ομάδα του. Είναι, εξάλλου, το αποτύπωμα μας στην κοινωνία, αυτό για το οποίο θα θέλαμε να μας θυμούνται. Περιλαμβάνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας αλλά και τις αξίες μας όπως και τις αρχές μας. Με άλλα λόγια, εκφράζει την αυθεντικότητά μας, το πολυτιμότερο συστατικό επιτυχίας σήμερα!

Βιογραφικό
Η Νέλλη Μπέλκη είναι σύμβουλος σταδιοδρομίας, μέντορας και εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα.

Με πρώτο πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, έχει λάβει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πειραιώς) όπως και ειδίκευση στη Χρήση και Αξιολόγηση Ψυχομετρικών Εργαλείων από το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης του Παν/μιου Αθηνών. Διαθέτει πιστοποίηση αναφορικά με την εφαρμογή της Αφηγηματικής Προσέγγισης στη Επαγγελματική Συμβουλευτική ενώ διαθέτει Diploma στην Εργασιακή Ψυχολογία. Είναι, εξάλλου,  συν – συγγραφέας του βιβλίου « Διαχείριση Σταδιοδρομίας και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Εργασιακό Περιβάλλον» (εκδ. Γρηγόρη)

Υποστηρίζει την εκπαιδευτική προετοιμασία τελειοφοίτων παρέχοντας τους, παράλληλα, επαγγελματικό προσανατολισμό και  βοηθώντας τους να κατακτήσουν υψηλούς στόχους. Σε συνεργασία με την εταιρεία «Labora, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης», αναλαμβάνει τη σύνταξη μηχανογραφικού δελτίου με βάση την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων. Μάλιστα, έχει ασχοληθεί με το coaching Χαρισματικών Παιδιών και με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, μετά από σχετική πιστοποίηση.Επιπλέον, κάνει ομιλίες για τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας, αρθρογραφεί στα social media, ενδιατρίβει στη σύνταξη του σωστού βιογραφικού και τη δημιουργία LinkedIn profile για ενήλικες, ενώ προετοιμάζει υποψήφιους εργαζομένους για τη συνέντευξη εργασίας.

Είναι, εξάλλου, μέντορας στον οργανισμό Job-Pairs κι έχει βοηθήσει αποτελεσματικά νεαρά άτομα να βρουν το προσωπικό τους μονοπάτι και, καλλιεργώντας ήπιες δεξιότητες (soft skills) να ζήσουν μια ζωή με αυθεντικότητα.Μάλιστα, πρόσφατα συμμετείχε ενεργά στη σύνταξη Μελέτης –Ανάπτυξης Πλαισίου Δεξιοτήτων Ζωής και Σταδιοδρομίας του ΕΟΠΠΕΠ ως επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/ μιου Αθηνών.Επίσης, είναι εθελόντρια – υπεύθυνη ηλεκτρονικής επικοινωνίας (Webmaster) της γυναικείας εθελοντικής Οργάνωσης Inner Wheel Ελλάδος, μέλος του Παγκόσμιου Φιλανθρωπικού Οργανισμού International Inner Wheel.

Ιδανικό γι’ αυτήν είναι, μέσα από τις συνεδρίες, να βοηθά τα άτομα να ανακαλύψουν αυτό για το οποίο είναι πλασμένοι, ώστε, κάνοντας αυτό που τους αρέσει, να μη χρειαστεί να δουλέψουν ούτε μέρα, σύμφωνα με τον Κομφούκιο.