Άννα Μερτζάνη

Κοινωνιολόγος, Εμψυχώτρια

Τίτλος Εισήγησης

Η αναπτυξιακή πορεία μέσα από την Καταξιωτική Διερεύνηση

Περίληψη εισήγησης

Στο εδώ και στο τώρα της συνάντησης του »δρομέα» με τον »προπονητή του» βρίσκεται η επιθυμία κατάκτησης του »στόχου» !

Η επιθυμία που πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη για αλλαγή τρόπου ζωής, για ανάπτυξη και εξέλιξη, με στόχο μια ζωή πιο ευχάριστη και ολοκληρωμένη.

Ο τρόπος ζωής μας είναι η συμπεριφορά μας, που επηρεάζεται από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Όλα μαζί συνθέτουν την Νοοτροπία μας που συνδέεται με τις Πεποιθήσεις μας.

Αλλαγή νοοτροπίας σημαίνει και αλλαγή ολόκληρης της ζωής μας.

Ο »Προπονητής Ζωής» ενισχύει την πεποίθηση του δρομέα ότι μπορεί να καταφέρει τον στόχο του αναδεικνύοντας και ενδυναμώνοντας τις ικανότητές του μέσα από την Καταξιωτική Διερεύνηση.

Έτσι ο δρομέας εκπαιδεύεται, προπονούμενος, κάνοντας βήματα ανάπτυξης, ώστε να εξελίξει τις ικανότητες και την ευφυΐα του μέσα από την προσπάθεια  και την επιμονή.

¨Πείθεται» ότι οι βασικές ικανότητες που του έχουν «δοθεί» είναι απλώς το σημείο εκκίνησης του δυναμικού του!

Αυτός είναι ο στόχος-ρόλος του προπονητή, να πιστέψει ο δρομέας στο

καλύτερο που μπορεί να φτάσει έχοντας κερδίσει την μαθησιακή πορεία της προπόνησης, έχοντας εμπιστευτεί τη »Σύνδεση» με το δυναμικό του!

 

Στόχος

Η παρουσίαση της Καταξιωτικής Διερεύνησης ως μέθοδος θετικής παρέμβασης στην αλλαγή Νοοτροπίας με στόχο την ανάπτυξη και ευημερία.

Βιογραφικό

Η Άννα Π. Μερτζάνη σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακό (MSc) στην »Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία & Ψυχολογία Coaching»(University of East London).

Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Θετική Ψυχολογία και μέλος της Ελληνικής οΕταιρίας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα Συμβουλευτικής, Mentoring, Νευρολογικού προγραμματισμού και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου  Αιγαίου και  »Ανάλυση Συμπεριφοράς»  και » Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» στο ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Εμψυχώτρια συντονίζοντας ομάδες διασκέδασης μικρών και εμψύχωσης ενηλίκων μέσα από τις »Συνδέσεις Εμψύχωσης».