Κεραμιδά Έφη

Ψυχολόγος, MSc, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας της Συμπεριφοράς.

Τίτλος Εισήγησης

Πώς επικοινωνούμε καλύτερα μέσα σε μία ομάδα.

Περίληψη εισήγησης

Αποτελεσματική επικοινωνία: πολλοί δεν γνωρίζουμε  τι σημαίνει και πώς υλοποιείται . 

Η ταχύτητα με την οποία μεταφέρονται οι πληροφορίες πολλές φορές εμποδίζει τους ανθρώπους να συνδεθούν προσωπικά, και ουσιαστικά. Πολλοί από εμάς αποφεύγουμε την κατά πρόσωπο επικοινωνία και καταφεύγουμε στην διαδικτυακή και στην ανταλλαγή μηνυμάτων με αποτέλεσμα την αποξένωση και την μοναξιά. 

Το να μπορεί κάποιος να  επικοινωνεί καλύτερα στο οικογενειακό, φιλικό αλλά και επαγγελματικό του χώρο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη σου και την ψυχολογική του κατάσταση. Η ποιότητα των σκέψεων οδηγεί σε συμπεριφορές που καθορίζουν την ταυτότητα μας. Το άγχος και η μειωμένη αυτοπεποίθηση μπορούν να μειωθούν ακολουθώντας κάποια απλά βήματα.

Βιογραφικό

Σπούδασε Ψυχολογία και Θέατρο στο Hunter College of the City University of New York (στη Νέα Υόρκη) και στην συνέχεια πήρε Master’s Degree στο Θέατρο (με υποτροφία – fellowship) από το Long Island University, C.W. Post στη Νέα Υόρκη.

Αργότερα στην Ελλάδα έκανε Μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Ψυχολογία με 

Εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Εξειδικεύτηκε στην Θεραπευτική αντιμετώπιση των Διαταραχών Άγχους στο ΘΕ.ΣΥ., καθώς και στις Διαταραχές Λήψης Τροφής με υπεύθυνο τον Φραγκίσκο Γονιδάκη (Ψυχίατρος, Υπεύθυνος στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου) και την Ελευθερία Βάρσου (Ψυχίατρος, Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Όσο ήταν στην Αμερική είχε Ραδιοφωνική Εκπομπή στην Νέα Υόρκη με θέματα αναφορικά με τον άνθρωπο.

Κείμενα της έχουν δημοσιευθεί στα Αμερικανικά και Ελληνικά ΜΜΕ όπως και σε διάφορα δημοσιογραφικά sites. Κείμενα και σενάρια της παίζονται στην τηλεόραση.

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του Ελληνικού και Διεθνή χώρου καθώς επίσης και με εξέχουσες προσωπικότητες του θεάματος.

Εργάστηκε στην Τηλεόραση, στον Τύπο και στο Ραδιόφωνο πάνω από μία εικοσαετία.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας Συμπεριφοράς και του Κλάδου για την Πρόληψη της Βίας της ΕΕΕΣ καθώς και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου και ασκεί ιδιωτική πρακτική.