Το Βιβλίο του μήνα

«Το Βιβλίο του μήνα» είναι μία δράση η οποία ξεκίνησε τον Μάιο τος 2022. Στόχος μας να ανταλλάξουμε πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες. Το ξεκινήσαμε, το δοκιμάσαμε, το αγκαλιάσαμε ! Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε / να προτείνετε τα βιβλία που σας ενέπνευσαν – τα αγαπήσατε – σας βοήθησαν, συμπλήρωστε τη φόρμα εδώ.

Το Βιβλίο του Φεβρουαρίου 2023 «ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ» επιλέγει για τον HCCMA η Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία.

Συγγραφέας Dr. KRISTINA BRODE
Εκδόσεις Π. ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια νέα αντίληψη για τον καρκίνο. Οδηγός της ψυχοσύνθεσης για μια νέα ζωή Τα νοσοκομεία και οι συζητήσεις με τους γιατρούς βρίθουν από επιστημονικές θεωρίες, ενώ οι ασθενείς, συγκλονισμένοι από τη διάγνωσή τους, δεν χρειάζονται κι άλλες θεωρίες. αλλά πίστη. Η Dr. Brode, προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμπιστευτούν «το μεγάλο σχέδιο πίσω από τα πάντα». Να αποδεχτούν ότι κάποια πράγματα αποφασίζονται αλλού. «Πες «ναι» στο πεπρωμένο σου και ζήσε όπως ποτέ πριν». Αυτή η δήλωση απελευθερώνει ενέργεια που μπορεί να θέσει τις διεργασίες της αυτοΐασης σε κίνηση. Γίνεται αισθητή μια νέα αίσθηση ελευθερίας που ζητάει να γεμίσει με ζωή.

Το Βιβλίο του Ιανουαρίου 2023 «Η Ζωή είναι Τέχνη» επιλέγει για τον HCCMA η Ειρήνη Κασωτάκη.

Συγγραφέας Σοφία Μαθιουδάκη
Εκδόσεις Διάνοια

Η συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη εργαλεία και τεχνικές  από το χώρο του Life Coaching για να δημιουργήσει το δικό του έργο τέχνης “τη δική του ζωή που επιθυμεί να βιώσει”. Το βιβλίο δεν είναι βιβλίο ανάγνωσης αλλά βιβλίο δραστηριοτήτων και εργασιών για να οδηγηθεί ο αναγνώστης στην ικανοποίηση των δικών του αναγκών και την εκπλήρωση των δικών του επιθυμιών.

Το Βιβλίο του Δεκεμβρίου 2022 «Ο Γρίφος των 100 χρόνων « επιλέγει για τον HCCMA η Ασπασία Καρποζήλου

Συγγραφέας Gratton Lynda, Scott Andrew
Εκδόσεις ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ

Το βιβλίο εξηγεί γιατί το μοντέλο εκπαίδευση – καριέρα- σύνταξη, έχει φτάσει στο τέλος και μας εισάγει σε νέα μοντέλα εργασίας και επανεκπαίδευσης. Εξετάζει επίσης, θέματα όπως η δημογραφία, η ανταγωνιστικότητα, οι αλλαγές στην εργασιακή ζωή από την πλευρά του ατόμου. Στο τέλος σε οδηγεί να σκεφτείς πως θα κινηθείς στις νέες συνθήκες.

Το Βιβλίο του Νοεμβρίου 2022 » Παραγωγικές Συνήθειες » επιλέγει για τον HCCMA η Maxoura Elina

Συγγραφέας Ben Elijah
Εκδόσεις RosiliΕυκολοδιάβαστο.

Μοιράζεται απλούς τρόπους για να γίνεις πιο παραγωγικός. Μιλά για απλά καθημερινά πράγματα, όπως το που να καταγράψω αυτά που θέλω να κάνω και σου δίνει μια νέα οπτική.

Το Βιβλίο του Οκτωβρίου 2022 «Η τέχνη της πρακτικής σκέψης 52 λάθος δρόμοι που θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε… «επιλέγει για τον HCCMA η Ελένη Γεωργοπούλου.

Συγγραφέας ΡΟΛΦ ΝΤΟΜΠΕΛΛΙ / Dobelli, RolfΕκδόσεις
Εκδόσεις Πατάκη

Είναι μικρές ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα που δίνουν με πάρα πολύ ωραίο τρόπο απλά έξυπνα κατανοητά και λιτά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέρα για να ξεπεράσουμε κολλήματα που έχουμε και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Δεν είναι άλλο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης είναι ένας τρόπος εκπαίδευσης του μυαλού να σκέφτεται διαφορετικά να πράττει διαφορετικά και να βελτιώνει τη ζωή του χωρίς να το καταλαβαίνει.

Το Βιβλίο του Σεπτεμβρίου 2022 «ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» επιλέγει για τον HCCMA η Tina Stratigopoulou.

Συγγραφέας ALICE MILLER
Εκδόσεις ΡΟΕΣ / Εκδόσεις Printa-Ροές / Printa-Roes Books Publishing Company

Η Alice Miller με το πολυδιάστατο έργο της μας βοηθά να εξοικειωθούμε με τη σύνθετη προβληματική του ψυχικού τραύματος. Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς τα βιώματα της παιδικής σου ηλικίας σε έχουν απομακρύνει από τον αληθινό σου εαυτό. Θα δεις πώς η καταπίεση των συναισθημάτων, των αναγκών και επιθυμιών σου τότε, οδηγούν στην ψυχοπαθολογία και πώς αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Ένα δυνατό βιβλίο που θα αγγίξει το πληγωμένο παιδί μέσα σου και θα σε φέρει πιο κοντά στην αλήθεια σου.

Το Βιβλίο του Αυγούστου 2022 «ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» επιλέγει για τον HCCMA η Olga George

Συγγραφέας SATIR VIRGINIAΕκδόσεις
Εκδόσεις Κέδρος – Kedros Publishers

Η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ θεωρείται η μητέρα της ψυχοθεραπείας. Στο βιβλίο της με τίτλο «Πλάθοντας Ανθρώπους» παρουσιάζει τον τρόπο που εκπαιδεύεται ο άνθρωπος από την αρχή της γέννησής του. Εξηγεί την εξέλιξη της προσωπικότητας, μέσα από τα γεγονότα, τις πεποιθήσεις, τις στάσεις των γονέων και του περιβάλλοντος, και πώς αυτά επηρεάζουν το νέο μέλος της οικογένειας και της κοινωνίας. Οι συμπεριφορές μεταξύ των ανθρώπων που είναι στα οικογενειακά συστήματα διαμορφώνουν την πορεία και την δυναμική της ζωής του κάθε ανθρώπου.

Το Βιβλίο του Ιουλίου 2022 «Κατακτώ την ευτυχία» επιλέγει για τον HCCMA η Maxoura Elina

Συγγραφέας Tal – Bel – Shahar
Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη – Livani Publishing Organization

» Το βιβλίο εστιάζει στο να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τι σημαίνει-για τον ίδιο ευτυχία. Σου δείχνει πως να εντάξεις στην καθημερινότητα με απλές, πρακτικές ασκήσεις, συνήθειες και τελετουργίες που σε γεμίζουν, σου δίνουν χαρά και νόημα – που σε κάνουν ευτυχισμένο. Θα βρεις εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα «TAIM IN»!»

Το Βιβλίο του Ιουνίου 2022 «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο, γονείς θέλουν» επιλέγει για τον HCCMA ο Γιώργος Κεραμιδάς – George Keramidas

Συγγραφέας Νίκος Σιδέρης
Εκδόσεις Μεταίχμιο – Εκδόσεις Μεταίχμιο – Ekdoseis Metaixmio

Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται είναι καλό να υπάρχουν μερικά σταθερά στοιχεία. Η οικογένεια βάλλεται από παντού. Τα παιδιά εν μέσω πανδημίας αλλά και όλων των άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά έχουν ανάγκη να αισθάνονται ότι οι γονείς τους είναι δίπλα τους. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας τεκμηριώνει γιατί η γονική μέριμνα είναι απαραίτητη για το παιδί, καθώς και τον ψυχο- προφυλακτικό της χαρακτήρα.»

Το Βιβλίο του Μαΐου 2022 «Τόλμησε να Ηγηθείς» επιλέγει η Olga George
Συγγραφέας Brené Brown Εκδόσεις Κλειδάριθμος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας μιλά για την σημαντικότητα του θάρρους στην Ηγεσία και την ετοιμότητα που απαιτείται προκειμένου να φύγουμε από την καθημερινότητα και την βολή μας. Εξηγεί για την δύναμη που εγκολπίζεται μέσα στην καρδιά και την ευαλωτότητα. Επισημαίνει ότι η επόμενη κίνηση είναι ένα βήμα προς την εξέλιξη που βασικό της συστατικό έχει το κουράγιο.