Το Βιβλίο του μήνα

“Το Βιβλίο του μήνα” είναι μία δράση η οποία ξεκίνησε τον Μάιο τος 2022. Στόχος μας να ανταλλάξουμε πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες. Το ξεκινήσαμε, το δοκιμάσαμε, το αγκαλιάσαμε ! Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε / να προτείνετε τα βιβλία που σας ενέπνευσαν – τα αγαπήσατε – σας βοήθησαν, συμπλήρωστε τη φόρμα εδώ.


Το Βιβλίο του Ιουνίου 2024 “Ψυχολογικές Παγίδες” επιλέγει για τον HCCMA η Ειρήνη Κασωτάκη.

Συγγραφέας Χαντάς Μιχάλης 
Εκδόσεις Αρμός

Σε αυτό το βιβλίο ο Δρ.Μιχάλης Χαντάς παρουσιάζει 4 ψυχολογικές παγίδες που φτιάχνουν οι άνθρωποι με σκοπό να πείσουν τους εαυτούς τους ότι τους γνωρίζουν , Ο αναγνώστης οδηγείται στην αναγνώριση αυτών τεσσάρων των ψυχολογικών παγιδων στις οποίες ο ίδιος πέφτει μέσα και επιδιώκεται η αναζήτηση τρόπων “διαφυγής”. Στο βιβλίο παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο οι βασικοί ψυχολογικοί μηχανισμοί που καθορίζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Η παρουσίαση συνοδεύεται με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Το περιεχόμενου το βιβλίου είναι βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο.

Το Βιβλίο του Απριλίου 2024 “Ταξίδι δίχως τέλος επιλέγει για τον HCCMA ο Κωνσταντίνος Ντουρουντάκης.

Συγγραφέας Γιαννακόπουλος Νίκος
Εκδόσεις Ιβίσκος

Μέσα από μια πολύ όμορφη και ανθρώπινη ιστορία μιλάει για το κομμάτι της αυτογνωσίας, της εξέλιξης, τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε καθόλη της διαρκείας της ζωής μας καθώς και τις αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε. Αποφάσεις στιγμής με αντίκτυπο ζωής. Ταυτίζεσαι με τον ήρωα και βλέπεις πώς όλα αυτά τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει, είναι ζητήματα που απασχολούν και τον αναγνώστη. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο γεμάτο έμπνευση που θέλει να μας προβληματίσει όσον αφορά τη ζωή και τις αποφάσεις μας.

Το Βιβλίο του Ιανουαρίου 2024 “Η αξία του να είσαι χρήσιμος” επιλέγει για τον HCCMA ο Κωνσταντίνος Ντουρουντάκης.

Συγγραφέας Σπηλιώτης Θοδωρής
Εκδόσεις Πεδίο

Η έννοια της χρησιμότητας σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Μια ζωή με σκοπό τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους. Στην προσωπική και επαγγελματική ζωή καθώς και την θετική επίδραση μας στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την ατομική μας δράση. Γίνεται σαφής και πλήρη επεξήγηση για την έννοια της χρησιμότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Δεν μένει μόνο στο θεωρητικό κομμάτι αλλά σε πρακτικά ζητήματα και με ποιον τρόπο μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι άνθρωποι. Προσεγγίζει τα χαρακτηριστικά του χρήσιμου ανθρώπου και συμβάλλει στην ανάληψη της κοινωνικής επίδρασης μέσα από το άτομο.

Το Βιβλίο του Σεπτεμβρίου 2023 Η Ράισα το ‘σκασε” επιλέγει για τον HCCMA η Ελίνα Μαξούρα.

Συγγραφέας Γιώργος Κεραμιδάς, μέλος HCCMA
Εκδόσεις Πηγή

Εσείς γνωρίζετε ότι το 29% των μαθητών έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος με συχνότητα 2 ως 3 φορές το μήνα ή και περισσότερο;
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την αγωνιώδη αναζήτηση του εφήβου να ανήκει σε μία ομάδα, να είναι κοινωνικά αποδεκτός, θυσιάζοντας κάθε αναστολή στον βωμό της κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Αυθεντικό, ειλικρινές, ξεκάθαρο, σύγχρονο και αγγίζει πολλά ζητήματα, που ζει στην καθημερινότητά της η σχολική κοινότητα.Το προτείνω γιατί η αλλαγή στην κοινωνία μας, έρχεται κάνοντας τα πρώτα βήματα ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συνειδητοποίηση ότι δε συμβαίνουν αυτά μόνο σε μένα.

Το Βιβλίο του Ιουλίου 2023 “Με την πρώτη” επιλέγει για τον HCCMA η Ελίνα Μαξούρα.

Συγγραφέας Νίκος Χαρόπουλος, μέλος HCCMA
Εκδόσεις THE LAW OF SUCCESS

To βιβλίο που και με την πρώτη και για πάντα, θα σε συντροφεύει και θα σε βοηθά
να πας τη σκέψη σου παρακάτω,
να αναστοχάζεσαι,
να φωτίζεις και άλλες πλευρές της πραγματικότητας,
να καταλαβαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και το εκάστοτε πλαίσιο,
να δεις τους φόβους σου με δύναμη,
να επιλέξεις,
να σχεδιάσεις,
να πράξεις και ό,τι άλλο εσύ θέλεις,
αγκαλιάζοντας και φροντίζοντας ουσιαστικά τον εαυτό σου!

Και όπως γράφει και ο ίδιος
«Είναι δικό σου, απόλαυσε το υπεύθυνα!»

Το Βιβλίο του Ιουνίου 2023 “Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ” επιλέγει για τον HCCMA ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος.

Συγγραφείς ΓΚΟΛΜΑΝ ΝΤΑΝΙΕΛ, ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΣ ΡΙΤΣΑΡΝΤ, ΜΑΚΙ ΑΝΙ
Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Ένα βιβλίο το οποίο θα αλλάξει για πάντα τις αντιλήψεις μας για την “ευφυΐα”, την “επαγγελματική επιτυχία” και την “εργασιακή απόδοση” στην ιδιαίτερα μεταβαλλόμενη και αμφίσημη σημερινή πραγματικότητα. Γραμμένο από τον συγγραφέα των μπεστ σέλερ Συναισθηματική Νοημοσύνη και Συναισθηματική Νοημοσύνη στο Χώρο της Εργασίας, Daniel Goleman, και από δύο εξαίρετους επιστήμονες ερευνητές, τον Richard Boyatzis και την Annie McKee, το βιβλίο αυτό εξερευνά τον ρόλο της συναισθηματικής νοημοσύνης στην ηγεσία και στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Μιλά για την αρμονία και τον συντονισμό που θεωρούνται θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου οργανισμού. Αποκαλύπτει τα ευρήματα της ψυχολογίας και των νευροεπιστημών για τους δεσμούς μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας της επιχείρησης και “γνήσιας ηγεσίας”. Δείχνει πώς ένας ηγέτης μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους να προοδεύσουν και την εταιρεία του να διαπρέψει. Και όλα αυτά με την εφαρμογή των αρχών της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ευφυΐας των συναισθημάτων, που μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί. Γεμάτο συναρπαστικά περιστατικά που εμπνέουν και διδάσκουν, και με ένα μοντέλο για την καλλιέργεια των ηγετικών ικανοτήτων το οποίο βασίζεται σε δεδομένα πολύχρονων ερευνών, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για την πορεία των ανθρώπων στη ζωή και την καριέρα τους.


Το Βιβλίο του Μαΐου 2023 “Παραμύθια για να μεγαλώνεις, ιστορίες για να δυναμώνεις” επιλέγει για τον HCCMA η Ελίνα Μαξούρα.

Συλλογικό έργο μελών HCCMA
Εκδόσεις Γαίαστρον

Παραμύθια, ιστορίες, αφηγήσεις, καθημερινές στιγμές, αλληγορικές που μπορούν να σου δώσουν χαρά, προβληματισμό, ένα ωραίο παράδειγμα storytelling, ένα ακόμα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιείς μέσα στη συνεδρία.


Το Βιβλίο του Απριλίου 2023 “Το Νόημα της ζωής” επιλέγει για τον HCCMA ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος.

Συγγραφέας FRANKL VIKTOR
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα βιβλίο σχετικά με την εσωτερική δύναμη που γεννά η ύπαρξη κάποιου νοήματος στη ζωή ενός δοκιμαζόμενου ανθρώπου όπως ο ίδιος το έζησε κλεισμένος σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά παρόλες τις ακραίες και απάνθρωπες καταστάσεις κατάφερε και επιβίωσε σε αντίθεση με άλλους εβραίους ομοεθνείς του. Και ο λόγος που τα κατέφερε ήταν η Αγάπη, η ελπίδα και η θέληση του για ζωή, στοιχεία τόσο επίκαιρα για την σύγχρονη πραγματικότητα.


Το Βιβλίο του Μαρτίου 2023 “Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης” επιλέγει για τον HCCMA η Μαρία Κουτσοκώστα.

Συγγραφέας Robert Greene
Εκδόσεις διόπτρα

Με αυτό το βιβλίο αναπτύσσεται η αυτοπαρατήρηση και μας διδάσκει ότι για να κατανοήσουμε τους άλλους πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι κινητοποιεί εμάς τους ίδιους.


Το Βιβλίο του Φεβρουαρίου 2023 “ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ” επιλέγει για τον HCCMA η Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία.

Συγγραφέας Dr. KRISTINA BRODE
Εκδόσεις Π. ΑΣΗΜΑΚΗΣ

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια νέα αντίληψη για τον καρκίνο. Οδηγός της ψυχοσύνθεσης για μια νέα ζωή Τα νοσοκομεία και οι συζητήσεις με τους γιατρούς βρίθουν από επιστημονικές θεωρίες, ενώ οι ασθενείς, συγκλονισμένοι από τη διάγνωσή τους, δεν χρειάζονται κι άλλες θεωρίες. αλλά πίστη. Η Dr. Brode, προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμπιστευτούν “το μεγάλο σχέδιο πίσω από τα πάντα”. Να αποδεχτούν ότι κάποια πράγματα αποφασίζονται αλλού. “Πες “ναι” στο πεπρωμένο σου και ζήσε όπως ποτέ πριν”. Αυτή η δήλωση απελευθερώνει ενέργεια που μπορεί να θέσει τις διεργασίες της αυτοΐασης σε κίνηση. Γίνεται αισθητή μια νέα αίσθηση ελευθερίας που ζητάει να γεμίσει με ζωή.


Το Βιβλίο του Ιανουαρίου 2023 “Η Ζωή είναι Τέχνη” επιλέγει για τον HCCMA η Ειρήνη Κασωτάκη.

Συγγραφέας Σοφία Μαθιουδάκη, μέλος HCCMA
Εκδόσεις Διάνοια

Η συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη εργαλεία και τεχνικές  από το χώρο του Life Coaching για να δημιουργήσει το δικό του έργο τέχνης “τη δική του ζωή που επιθυμεί να βιώσει”. Το βιβλίο δεν είναι βιβλίο ανάγνωσης αλλά βιβλίο δραστηριοτήτων και εργασιών για να οδηγηθεί ο αναγνώστης στην ικανοποίηση των δικών του αναγκών και την εκπλήρωση των δικών του επιθυμιών.


Το Βιβλίο του Δεκεμβρίου 2022 “Ο Γρίφος των 100 χρόνων “ επιλέγει για τον HCCMA η Ασπασία Καρποζήλου

Συγγραφέας Gratton Lynda, Scott Andrew
Εκδόσεις ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ

Το βιβλίο εξηγεί γιατί το μοντέλο εκπαίδευση – καριέρα- σύνταξη, έχει φτάσει στο τέλος και μας εισάγει σε νέα μοντέλα εργασίας και επανεκπαίδευσης. Εξετάζει επίσης, θέματα όπως η δημογραφία, η ανταγωνιστικότητα, οι αλλαγές στην εργασιακή ζωή από την πλευρά του ατόμου. Στο τέλος σε οδηγεί να σκεφτείς πως θα κινηθείς στις νέες συνθήκες.


Το Βιβλίο του Νοεμβρίου 2022 ” Παραγωγικές Συνήθειες ” επιλέγει για τον HCCMA η Maxoura Elina

Συγγραφέας Ben Elijah
Εκδόσεις RosiliΕυκολοδιάβαστο.

Μοιράζεται απλούς τρόπους για να γίνεις πιο παραγωγικός. Μιλά για απλά καθημερινά πράγματα, όπως το που να καταγράψω αυτά που θέλω να κάνω και σου δίνει μια νέα οπτική.


Το Βιβλίο του Οκτωβρίου 2022 “Η τέχνη της πρακτικής σκέψης 52 λάθος δρόμοι που θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε… “επιλέγει για τον HCCMA η Ελένη Γεωργοπούλου.

Συγγραφέας ΡΟΛΦ ΝΤΟΜΠΕΛΛΙ / Dobelli, RolfΕκδόσεις
Εκδόσεις Πατάκη

Είναι μικρές ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα που δίνουν με πάρα πολύ ωραίο τρόπο απλά έξυπνα κατανοητά και λιτά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέρα για να ξεπεράσουμε κολλήματα που έχουμε και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Δεν είναι άλλο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης είναι ένας τρόπος εκπαίδευσης του μυαλού να σκέφτεται διαφορετικά να πράττει διαφορετικά και να βελτιώνει τη ζωή του χωρίς να το καταλαβαίνει.


Το Βιβλίο του Σεπτεμβρίου 2022 “ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ” επιλέγει για τον HCCMA η Tina Stratigopoulou.

Συγγραφέας ALICE MILLER
Εκδόσεις ΡΟΕΣ / Εκδόσεις Printa-Ροές / Printa-Roes Books Publishing Company

Η Alice Miller με το πολυδιάστατο έργο της μας βοηθά να εξοικειωθούμε με τη σύνθετη προβληματική του ψυχικού τραύματος. Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς τα βιώματα της παιδικής σου ηλικίας σε έχουν απομακρύνει από τον αληθινό σου εαυτό. Θα δεις πώς η καταπίεση των συναισθημάτων, των αναγκών και επιθυμιών σου τότε, οδηγούν στην ψυχοπαθολογία και πώς αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Ένα δυνατό βιβλίο που θα αγγίξει το πληγωμένο παιδί μέσα σου και θα σε φέρει πιο κοντά στην αλήθεια σου.


Το Βιβλίο του Αυγούστου 2022 “ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ” επιλέγει για τον HCCMA η Olga George

Συγγραφέας SATIR VIRGINIAΕκδόσεις
Εκδόσεις Κέδρος – Kedros Publishers

Η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ θεωρείται η μητέρα της ψυχοθεραπείας. Στο βιβλίο της με τίτλο “Πλάθοντας Ανθρώπους” παρουσιάζει τον τρόπο που εκπαιδεύεται ο άνθρωπος από την αρχή της γέννησής του. Εξηγεί την εξέλιξη της προσωπικότητας, μέσα από τα γεγονότα, τις πεποιθήσεις, τις στάσεις των γονέων και του περιβάλλοντος, και πώς αυτά επηρεάζουν το νέο μέλος της οικογένειας και της κοινωνίας. Οι συμπεριφορές μεταξύ των ανθρώπων που είναι στα οικογενειακά συστήματα διαμορφώνουν την πορεία και την δυναμική της ζωής του κάθε ανθρώπου.


Το Βιβλίο του Ιουλίου 2022 “Κατακτώ την ευτυχία” επιλέγει για τον HCCMA η Maxoura Elina

Συγγραφέας Tal – Bel – Shahar
Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη – Livani Publishing Organization

” Το βιβλίο εστιάζει στο να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τι σημαίνει-για τον ίδιο ευτυχία. Σου δείχνει πως να εντάξεις στην καθημερινότητα με απλές, πρακτικές ασκήσεις, συνήθειες και τελετουργίες που σε γεμίζουν, σου δίνουν χαρά και νόημα – που σε κάνουν ευτυχισμένο. Θα βρεις εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα “TAIM IN”!”


Το Βιβλίο του Ιουνίου 2022 «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο, γονείς θέλουν» επιλέγει για τον HCCMA ο Γιώργος Κεραμιδάς – George Keramidas

Συγγραφέας Νίκος Σιδέρης
Εκδόσεις Μεταίχμιο – Εκδόσεις Μεταίχμιο – Ekdoseis Metaixmio

Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται είναι καλό να υπάρχουν μερικά σταθερά στοιχεία. Η οικογένεια βάλλεται από παντού. Τα παιδιά εν μέσω πανδημίας αλλά και όλων των άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά έχουν ανάγκη να αισθάνονται ότι οι γονείς τους είναι δίπλα τους. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας τεκμηριώνει γιατί η γονική μέριμνα είναι απαραίτητη για το παιδί, καθώς και τον ψυχο- προφυλακτικό της χαρακτήρα.»


Το Βιβλίο του Μαΐου 2022 «Τόλμησε να Ηγηθείς» επιλέγει η Olga George
Συγγραφέας Brené Brown Εκδόσεις Κλειδάριθμος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας μιλά για την σημαντικότητα του θάρρους στην Ηγεσία και την ετοιμότητα που απαιτείται προκειμένου να φύγουμε από την καθημερινότητα και την βολή μας. Εξηγεί για την δύναμη που εγκολπίζεται μέσα στην καρδιά και την ευαλωτότητα. Επισημαίνει ότι η επόμενη κίνηση είναι ένα βήμα προς την εξέλιξη που βασικό της συστατικό έχει το κουράγιο.