ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.10.2021

Δελτίο Τύπου

18.10.2021

2ο  Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching & Mentoring Ελλάδας – HCCMA

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching & Mentoring Ελλάδας – HCCMA που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σύνεδροι, επαγγελματίες, φοιτητές από τα πεδία της Συμβουλευτικής, του Coaching και του Mentoring, εκπαιδευτικοί και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις, ουσιαστικές, εξειδικευμένες, εμπεριστατωμένες, επίκαιρες και άμεσα εφαρμόσιμες εισηγήσεις, καθηγητών και συνεργατών Πανεπιστημίων, όπως επίσης και εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο.

Ο αρχικός σκοπός του Συνεδρίου που είχε τίτλο: «Δεξιότητες και Αναπτυξιακή Νοοτροπία», ήταν να αναδειχθεί η συμβολή του coaching, της συμβουλευτικής, του mentoring στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και αναπτυξιακής νοοτροπίας και επιτεύχθηκε με το υψηλό επιστημονικό επίπεδο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Αναλυτικότερα παρουσιάστηκαν case studies, μελέτες, έρευνες, μοντέλα, μέθοδοι, τεχνικές, τρόποι εφαρμογής στην πράξη. Αναλύθηκε η έννοια της αναπτυξιακής νοοτροπίας και πως τα άτομα και οι επιχειρήσεις μπορούν με το coaching, τη συμβουλευτική, το mentoring να καλλιεργήσουν αυτή την κουλτούρα προκειμένου να επιτευχθούν ανάπτυξη, πρόοδος, ευημερία, ισορροπία, αποτελέσματα, καλύτερη υγεία. Εξηγήθηκε τι είναι ήπιες δεξιότητες, γιατί είναι σημαντικές πως επιδρούν στην καθημερινότητα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή. Ενώ, απεδείχθη πως και η αναπτυξιακή νοοτροπία και ήπιες δεξιότητες είναι τα χαρακτηριστικά του/της αποτελεσματικότερου/ης coach, σύμβουλου, μέντρορα. Το πρόγραμμα εμπλούτισαν βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια με αλληλεπίδραση. Η υπέροχη ροή, η ενέργεια και σύνδεση χαρακτήρισαν το συνέδριο και κράτησαν τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κοινού σε υψηλό επίπεδο καθ’όλη τη διάρκειά του.

Η διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων οδήγησε όλους σε γόνιμα συμπεράσματα, δυναμικές συνεργασίες, αλλά και δικτύωση.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των:

Face2face, Vital Trends, Όμορφη Ζωή, Insurance Forum, skywalker, ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες, για τη δράση του συλλόγου και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.hccma.org, στην επίσημη σελίδα στο facebook HCCMA  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info.hccma@gmail.com