Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) / Corporate Social Responsibility (CSR)

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) /
Corporate Social Responsibility (CSR)

Αγαπητά μέλη και αξιότιμα ενδιαφερόμενα μέρη,

Στον HCCMA, πιστεύουμε στη δυναμική που έχουν η συμβουλευτική, το coaching και το mentoring να μεταμορφώσουν ζωές και να ενδυναμώσουν τα άτομα προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Ως Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Οργανισμού μας, είμαι υπερήφανη που μοιράζομαι τη δέσμευσή μας για την EKE και τον θετικό αντίκτυπο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στις κοινότητες που υπηρετούμε.

Η φιλοσοφία μας για την ΕΚΕ:

Στον HCCMA, η ΕΚΕ δεν είναι απλώς μια λέξη-κλειδί. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Αναγνωρίζουμε ότι η επιτυχία μας είναι συνυφασμένη με την ευημερία της κοινωνίας και είμαστε αφοσιωμένοι στο να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στον κόσμο γύρω μας. Η φιλοσοφία μας για την ΕΚΕ βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  1. Ενδυνάμωση των κοινοτήτων:

Δεσμευόμαστε να ενδυναμώνουμε τις κοινότητες μέσω πρωτοβουλιών συμβουλευτικής και καθοδήγησης. Αναζητούμε ενεργά ευκαιρίες για την παροχή των υπηρεσιών μας σε υποεξυπηρετούμενους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των μειονεκτούντων νέων, των γυναικών και των περιθωριοποιημένων ομάδων, καθώς και την ενίσχυση του εταιρικού κόσμου. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, στοχεύουμε να βοηθήσουμε τα άτομα να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

  1. Ηθική συμπεριφορά:

Η ακεραιότητα και η ηθική βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για ΕΚΕ. Τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς σε όλες τις αλληλεπιδράσεις μας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Δεσμευόμαστε για διαφάνεια, δικαιοσύνη και λογοδοσία στις επιχειρηματικές πρακτικές μας, διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη των ενδιαφερόμενων μερών.

  1. Φιλανθρωπία

Η αλληλεγγύη προς πληθυσμιακές ομάδες που έχουν στοχευμένες ανάγκες για εμάς μεταφράζεται σε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Διασφαλίζοντας πάντα τη διαφάνεια και την εχεμύθεια που απαιτείται, στηρίζουμε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Για να υλοποιήσουμε τη φιλοσοφία μας για την ΕΚΕ, υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες καλύπτουν μεγάλο εύρος των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Ατζέντα 2030). Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζουμε τους στόχους:

Εμπλακείτε:

Πιστεύουμε ότι η ΕΚΕ είναι μια συλλογική προσπάθεια και καλούμε όλα τα μέλη και τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενωθούν μαζί μας στη δημιουργία ενός αποτυπώματος με θετικό αντίκτυπο . Η υποστήριξη, οι ιδέες και η ενεργός συμμετοχή σας στις πρωτοβουλίες μας για την ΕΚΕ είναι ανεκτίμητες για να μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο, πιο περιεκτικό και υπεύθυνο κόσμο.

Μαζί, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της συμβουλευτικής, του coaching και του mentoring για να προωθήσουμε θετικές αλλαγές και να χαράξουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις, ερωτήσεις ή θέλετε να συμμετέχετε στις πρωτοβουλίες μας για την ΕΚΕ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info.hccma@gmail.com.

Εκ μέρους της HCCMA CSR team

Με εκτίμηση,

Ήβη-Χαρά Δικαίου

Υπεύθυνη ΕΚΕ HCCMA