Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Ο HCCMA διοργανώνει για τα μέλη* του “Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών” με εκπαιδεύτρια την Ευαγγελία Μπακόλα.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν
Θέσεις περιορισμένες λόγω της φύσης του σεμιναρίου
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Εγγραφές εδώ **

Χώρος: Olga George, Act, Create, Live, Δημητρακοπούλου 22, Άνω Πατήσια

Ευχαριστούμε θερμά την Ευαγγελία Μπακόλα ένα από τα νεότερα μέλη του HCCMA για την προσφορά της και την Olga George, Act, Create, Live για την προσφορά του χώρου.

*ταμειακά εντάξει μέλη
** μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων θα πραγματοποιείται αυτόματα η εγγραφή σας σε λίστα αναμονής

Η Ευαγγελία Μπακόλα είναι Επισκέπτρια Υγείας, Health & Life Coach. Αποφοίτησε από τη σχολή Επισκεπτών Υγείας στο τμήμα Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ της Αθήνας. Ως Επισκέπτρια Υγείας διδάχτηκε την προσέγγιση του ανθρώπου, είτε υγιή είτε ασθενή απ’ όλες τις πλευρές του.

Για περισσότερο από 10 χρόνια εργάστηκε ως Επισκέπτρια Υγείας σε μεγάλες εταιρείες συμμετέχοντας, ως μέλος διεπιστημονικής ομάδας, στη συμβουλευτική των εργαζομένων σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τη θέση της αυτή αναλάμβανε τον προληπτικό έλεγχο των εργαζομένων, την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και την διαχείριση κρίσεων εντός εργασίας, από την πρώτη αξιολόγηση έως την παρακολούθηση κάθε συμβάντος. Είχε την ευθύνη εκπαίδευσης των εργαζομένων σε τεχνικές διαχείρισης στρες, σε θέματα διατροφής και υγείας, στην πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων, σε θέματα ασφάλειας της εργασίας και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Επιπρόσθετα, δημιούργησε και εφάρμοσε προγράμματα διατροφικής υποστήριξης εργαζομένων, τα αποτελέσματα των οποίων έχει παρουσιάσει σε διάφορα συνέδρια. Το 2015 η κα Μπακόλα πιστοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εξειδίκευση την οποία συμπλήρωσε με σπουδές Coaching στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη συνέχεια με φοίτηση στη διεθνή σχολή Coaching Evolution International Academy. To 2020 αποφοίτησε από την διαπιστευμένη από τον ICF(International Coaching Federation) σχολή HRE (Human Resources Expertise) ως VIP Practinioner Coach στο ICF ACSTH Coaching Skills and Tools in practice.Το 2021 έλαβε την διαπίστευση της ως Associate Certified Coach (ACC) από τον International Coaching Federation (ICF).

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ά βοηθειών από τον European Resuscitation Council (ERC) με περισσότερες από 5000 ώρες εκπαιδεύσεων στο βιογραφικό της.

Εξακολουθεί να μετεκπαιδεύεται τακτικά παρακολουθώντας σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κα Μπακόλα ακολουθεί ολιστική προσέγγιση (holistic, integrative approach) στον τομέα της υγείας και του coaching, που σημαίνει ότι βλέπει και αντιμετωπίζει ανθρώπους και όχι νοσήματα. Εμπνέει και υποστηρίζει τους πελάτες της να αξιολογήσουν αμερόληπτα την κατάστασή τους, να θέσουν εφικτούς στόχους και να τους πετύχουν με μικρά και προσιτά βήματα. Σταθερός σκοπός της είναι να χρησιμοποιεί ως εργαλεία προσωπικές συνεδρίες, εταιρικές εκπαιδεύσεις, ομιλίες και άρθρα για να υποστηρίξει την αλλαγή εκείνη, διαφορετική για τον καθένα, που θα οδηγήσει σε μια μοναδική επανεκκίνηση (Restart).

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Το σεμινάριο  διαρκεί περίπου 4-5 ώρες και γίνεται με οπτικό-ακουστικά μέσα, επιδείξεις και τους ανάλογους σταθμούς δεξιοτήτων. Σε όλους τους εκπαιδευόμενους θα δοθούν σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή, που θα καλύπτουν όλη την διδαχθείσα ύλη.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση καλύπτει το πλήρες φάσμα των νομικά επιτρεπόμενων πράξεων, που μπορούν να εφαρμοστούν από πολίτες, χωρίς να υπάρχει προς τούτο κανένας κίνδυνος νομικής εμπλοκής.

Είναι ένα σεμινάριο αναγνώρισης και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών που αφορούν σε ενήλικες . Περιλαμβάνει τις ενότητες:

 • Προσέγγιση του πάσχοντος – Βασικές Αρχές

 • Απόφραξη αεραγωγού, με τροποποίηση για COVID-19 (2021) 

 • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  

 • Θέση Ανάνηψης/Ασφαλείας

 • Πνιγμονή από ξένο σώμα

 • Αντιμετώπιση Αιμορραγίας

 • Έγκαυμα

 • Θερμοπληξία – Υποθερμία

 • Σπασμοί και επιληψία, με τροποποίηση για COVID-19 (2021)

 • Αλλεργικές Αντιδράσεις και Αναφυλλαξία

 • Δηλητηριάσεις

 • Φαρμακείο Ά Βοηθειών