ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φωνή είναι το σημαντικότερο εργαλείο επικοινωνίας και καθοδήγησης το οποίο μπορεί να ενδυναμώσει ή να αποδυναμώσει το περιεχόμενο του λόγου μας. Στο εισαγωγικό αυτό σεμινάριο θα μιλήσουμε για το ποια είναι η πραγματική μας φωνή και πώς την ορίζουμε. Για τις ιδιότητές της, τη ζωντανή λειτουργία της φωνής στο χώρο, τις συνθήκες και τις παραμέτρους που είτε την μπλοκάρουν είτε την απελευθερώνουν.

Μέσω της προσωπικής μεθοδολογίας εκπαίδευσης και ανάπτυξης των φωνητικών και επικοινωνιακών δυνατοτήτων του Π. Τερζάκη, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν και που έχουν ως στόχο την ασφαλή χρήση και την ορθή διαχείριση της φωνής στην καθημερινότητα και την εργασία τους σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Θα ακολουθήσουν ενδεικτικές ασκήσεις και θα απαντηθούν ερωτήσεις.

Βιογραφικό Παναγιώτη Τερζάκη

Ο Παναγιώτης Τερζάκης διδάσκει για περισσότερα από 15 χρόνια τραγουδιστές όλων των ειδών, ηθοποιούς, εκφωνητές, δασκάλους, ψάλτες, παραγωγούς ραδιοφώνου, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, επαγγελματίες των οποίων η δουλειά σχετίζεται με τον δημόσιο λόγο.
Έχει διδάξει σε εργαστήρια τραγουδιού, Αγωγής του Λόγου και μουσικής σε διάφορα σχολεία, εργαστήρια, ανώτερα ιδρύματα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ ενώ ιδιωτικά έχει προετοιμάσει για παρουσιάσεις και διαγωνισμούς πολλούς μαθητές και φοιτητές οι οποίοι απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις. Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες, χορωδίες, ομάδες σωματικών δράσεων (yoga, playback theater), δραματοθεραπευτές, ψυχολόγους, δασκάλους υποκριτικής με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Τραγουδιστής-performer, μουσικός και καθηγητής φωνητικής και Αγωγής του Λόγου με Master of Music in Vocal Performance & Pedagogy, ο Παναγιώτης Τερζάκης έχει αναπτύξει μία προσωπική μεθοδολογία ολιστικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης των φωνητικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων, συνδυάζοντας ασκήσεις από πολλές διαφορετικές τεχνικές. Ως ενεργός τραγουδιστής και performer/ηθοποιός μπορεί και κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες των επαγγελματιών και σπουδαστών προτείνοντας λύσεις και εφαρμόζοντας τεχνικές που έχουν άμεσα αποτελέσματα.
Ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε ατόμου με εύστοχη και ασφαλή διδασκαλία. Συνεργάζεται με εξειδικευμένους ΩΡΛ και με λογοθεραπευτές/φωνοθεραπευτές ώστε να αντιμετωπίζονται με ορθό και επιστημονικό τρόπο τα όποια φωνητικά προβλήματα.
Ο Παναγιώτης παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα μονωδίας και ορθοφωνίας κοντά στον βαρύτονο και συνθέτη Δημήτρη Δίωνα-Αρύβα. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα από το Αττικό Ωδείο με τη Μαρία Σκαρλάτου και Bachelor of Arts στη Μουσικολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College). Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright συνέχισε τις σπουδές του στο The Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο αποφοίτησε με Master of Music in Vocal Performance (Vocal Pedagogy & Performance) σπουδάζοντας παράλληλα Όπερα και Υποκριτική. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια Φωνοθεραπείας, Υποκριτικής, Μουσικοθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Φωνητικής Αποκατάστασης, Yoga & Voice, Alexander Technique, Feldenkreis ενώ έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής σε Masterclasses κλασικού τραγουδιού, ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας με τους: Janet Bookspan, Maureen Brennan, Dr.John Delmore, Sheri Greenawald, Daniel Helfgot, Dr.William Lacey, Shigemi Matsumoto, Ronald Seiler, Paulina Stark μεταξύ άλλων.

Για αναλυτικές πληροφορίες του εισηγητή:
www.voicecoach.gr
www.panayotisterzakis.com