Αγγελική Σαββίδου

Personal & Business Finance Facilitator

Τίτλος Εισήγησης

Personal Finance | Διαχειρίζομαι τα οικονομικά μου, διαχειρίζομαι τη ζωή μου

 

Περίληψη εισήγησης

Τι εννοούμε με τον όρο Personal Finance. Αναφορές στις έννοιες έσοδα, έξοδα, αποταμίευση, προϋπολογισμός, ασφάλιση, διαχείριση. Τα οικονομικά μας και οι άλλοι. 

Πως το Personal Finance επηρεάζει την επαγγελματική, την προσωπική και την οικογενειακή ζωή; Γιατί μας αφορά όλους και όλες και γιατί όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη διαχείριση των οικονομικών τους; Γιατί, μαθαίνεται.

Βασικός στόχος είναι να καταλάβουμε όλοι και όλες, πως η διαχείριση των οικονομικών μας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και τη δυνατότητα επιλογών στη ζωή μας. Ο βέλτιστος τρόπος πρακτικής για τον καθένα και την κάθε μια από εμάς μπορεί να διαφέρει γιατί όλοι είμαστε μοναδικοί. Αυτό δεν μας κάνει λιγότερο ικανούς, μας αποδεικνύει ότι είμαστε άνθρωποι μοναδικοί.

 

Βιογραφικό

Personal & Business Finance Facilitator

Η Αγγελική Σαββίδου είναι Personal & Business Finance Facilitator με ειδίκευση στη διαχείριση οικονομικών προκλήσεων σε SMEs και μεμονωμένα άτομα. Ασχολείται με το Finance Business Planning για νέες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και την αναδιάρθρωση σε περιόδους κρίσεων.

Παράλληλα έχει ιδρύσει την εταιρεία Finance Lady που ασχολείται αποκλειστικά με την οικονομική ενδυνάμωση και επιμόρφωση γυναικών. Στηρίζει τη μάχη υπέρ του οικονομικού αλφαβητισμού.

Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, του τμήματος Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων & Οργανισμών και κάτοχος επαγγελματικών πιστοποιήσεων στην οικονομική διαχείριση, στον εσωτερικό έλεγχο και στην κοστολόγηση.    

Παράλληλα εργάζεται σε εταιρεία εκτυπώσεων στον οικονομικό έλεγχο και είναι μέλος των δικτύων Women On Top, Lean In Network Greece -Athens και μέντορας των Aegean Startups.